Skyrise.tech biuro

AutorzyBogna Polańska
Anna Wawrzyniak
Roma Skuza
InwestorSkyrise.tech Sp z o. o. Sp K
Realizacja2017/2018
Powierzchnia455 m²
LokalizacjaKatowice
Projekt grafikizespół UX Skyrise.tech

Założenia inwestora

To już druga siedziba, którą mieliśmy przyjemność projektować dla firmy Skyrise.tech. Dynamiczny rozwój i powiększenie zespołu wpłynęło na decyzję o zmianie lokalizacji biura. Nowym założeniem inwestora była praca zespołów w grupach ośmioosobowych lub czteroosobowych, stąd podział lokalu na prywatne przestrzenie dla teamów jednak nie pozbawione swobodnej komunikacji z resztą biura.

chevron_left
chevron_right
widok z góry
chevron_left
chevron_right
recepcja
chevron_left
chevron_right
Rzut biura

Układ funkcjonalny biura

Po jednej stronie korytarza zostały zblokowane funkcje wymagające całkowitego oddzielenia jak pokoje konferencyjne, kuchnia, garderoba czy sanitariaty, po drugiej stronie zaś funkcje open-space jak miejsca pracy czy recepcja. Wzdłuż przestrzeni dla poszczególnych działów zaprojektowaliśmy długą szynę, do której przymocowane są jeżdżące szklane panele.

Szklane panele

Szklane panele służą do zapisywania ważnych informacji dla poszczególnych zespołów podczas pracy nad projektami. Panele pełnią też inną funkcję, mającą na celu dodatkowego odseparowania się, jeśli wymaga tego sytuacja.

Kolorystyka biura

Kolorystykę całego biura zaczerpnęliśmy z identyfikacji wizualnej marki jakim jest kolor zielony i biały. Dodatkowy czarny kolor nadaje wnętrzu elegancji i powagi.

Przewijająca się grafika w lokalu została zaprojektowana przez zespół UX Skyrise.tech, która odzwierciedla profil firmy IT, jakim jest tworzenie elastycznych i skalowalnych systemów informatycznych, dla dużych europejskich klientów korporacyjnych, jak i mniejszych przedsiębiorstw.

chevron_left
chevron_right
KUCHNIA
ZDJĘCIA Z BUDOWY
chevron_left
chevron_right


play_arrow